Søkemotoroptimalisering – SEO

Er din side synlig i søk?

For at din nettside skal være synlig må det jobbes med å optimalisere den. Dette er et tekniske arbeid som er tidkrevende, men som i det lange løp kan gi deg mye trafikk og nye kunder. Søkemotoroptimalisering er kunsten med å få en nettside til å rangere høyt i søkeresultater. Det er over 200 faktorer som avgjør hvor høyt en nettside kommer i søkeresultatene, blandt de viktigste er menypunkter, overskrift (H1) mellomtitler (H2) og hvilke ord du bruker i sidetittel. La oss ta en gjennomgang av din side, så ser vi på hva som må til for å løfte deg høyere opp på resultatlistene. 

Åpne for å lese mer om søkemotoroptimalisering

Vi skiller mellom organisk og betalte søk, der SEO er førstnevnte. Hvis siden din inneholder relevant informasjon for søkeren vil din side rangere høyere enn dine konkurrenter og dermed gi deg masse trafikk uten at du må betale for det. Det hjelper lite om siden din ser veldig mye bedre ut hvis du har slurvet med hvordan du har bygget opp siden. InfluenceMe sørger for at din side rangerer høyere ved å legge inn tekster med relevante ord som dine kunder søker etter, slik at søkemotorene finner deg og gir deg mer trafikk.

La oss si at det er 1000 søk etter dine produkter og tjenester hver måned. Ved å komme på førsteplass i søkeresultatene kan du forvente at din side får 38,4 % av denne trafikken. Videre ser vi at resultatene drastisk faller etter hvert som din plassering blir dårligere og dårligere. Dette viser hvor utrolig viktig det er å sørge for at siden din bra søkemotoroptimalisert. 

Posisjon i Googles søkeresultaterGj. snittlig klikkfrekvens (CTR)Trafikk/Besøk til nettside
138,4 %384
219,2 %192
311,2 %112
47,5 %75
55,2 %52
64,0 %40
73,1 %31
82,5 %25
92,0 %20
101,7 %17

 

andre tjenester

Sosiale medier
Visuell identitet
Søkemotorannonsering
Analyse
Seo
Rådgivning
Kurs